Semnal de alarmă: Atacuri de phishing cu imaginea Transgaz

Transgaz a avertizat că imaginea companiei este folosită fraudulos în cadrul unor atacuri de tip phishing care „se bazează pe promisiuni exagerate de câștiguri rezultate din tranzacționarea acțiunilor companiei pe diverse platforme”.

Într-un comunicat de presă transmis vineri, Transgaz a tras un semnal de alarmă  „cu privire la existența unor atacuri de tip phishing asupra companiei”.

Site-urile web implicate în aceste acțiuni utilizează fără permisiune imaginea Transgaz, a reprezentanților săi sau a unor persoane publice şi creează simulări ale paginii oficiale a companiei. Aceste încercări de fraudă se bazează pe promisiuni exagerate de câștiguri rezultate din tranzacționarea acțiunilor companiei pe diverse platforme”, se arată în comunicat.

Compania recomandă informarea din sursele oficiale.

„Pentru a evita astfel de tentative de fraudă, SNTGN Transgaz SA recomandă înaintea luării unei decizii de investiții să consultați sursele oficiale de informare respectiv website-ul companiei www.transgaz.ro precum și website-ul Bursei de Valori București www.bvb.ro”, se mai arată în același comunicat.

Cei care depistează astfel de tentative de fraudă sunt îndemnați de Transgaz să raporteze situația la autorități.

SNTGN Transgaz SA precizează faptul că, reprezentanții societății nu încurajează prin declarații publice utilizarea vreunei platforme de tranzacționare sau dezvăluirea datelor personale (numărul contului bancar, datele din actul de identitate). În situația în care vă confruntați cu tentative de fraudă sau activități suspecte, este important să raportați imediat aceste situații autorităților competente”, mai spune Transgaz.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *