Senatorii și-au cumpărat măști de gaze „delicate cu pielea”, care fac față la 1.545 de substanțe nocive

Senatul României a cumpărat 165 de măști performante de gaze cu 41.250 de lei, circa 8300 de euro, de la o companie specializată în domeniul tehnologiei medicale și de securitate. Măștile vor ajunge la toți cei 136 de senatori și la 29 dintre cele 885 de persoane angajate în instituție, informează Digi24.

Măștile achiziționate sunt model „Dräger X-plore® 6300”, care pot face față la 1545 de substanțe periculoase, prezentate în detaliu de producător. Ele au „un sistem de ventilație excelent”, dar și „un vizor din plexiglas rezistent la zgârieturi și deformări, cu un unghi de 180° ce asigură un câmp vizual mare, cu o imagine panoramică excelentă”.

„Structura măștii este realizată din EPDM durabil și delicat cu pielea, cu izolație pentru față din strat dublu și margini de izolare triple ce asigură o izolare confortabilă și sigură pentru fiecare tip de față”, se mai arată în specificațiile produsului.

Anul trecut, în contextul izbucnirii războiului rus în Ucraina, Camera Deputaților a cumpărat 600 de măști de gaze cu circa 252.000 lei.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *