Sfaturile pompierilor înainte de Revelion: „NU merită să vă riscaţi sănătatea pentru câteva secunde de distracţie!”

Pentru că mai sunt câteva zile până la Revelion și pentru că tentația de a utiliza petarde și artificii este una foarte mare, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis câteva sfaturi pentru folosirea articolelor pirotehnice. IGSU a menționat că „toate aceste acțiuni se pot întoarce împotriva celor care le folosesc”.

Ce ne sfătuiesc pompierii înainte de revelion:

Mai este foarte puţin timp până la noaptea dintre ani, iar noi, pompierii, avem o recomandare pentru voi: Renunţaţi la utilizarea petardelor, artificiilor periculoase sau a altor mijloace pirotehnice! NU permiteţi copiilor jocul cu petarde şi artificii! Toate aceste acţiuni se pot întoarce împotriva celor care le folosesc! Nu deveniţi victime şi nu-i puneţi în pericol pe ceilalţi. În afara acestei măsuri pe care trebuie să o respectăm fiecare dintre noi, în perioada imediat următoare, aproape 5.000 de pompieri care încadrează peste 3.600 de mijloace tehnice vor asigura, zilnic, misiunile pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor din medii ostile vieţii”, scrie IGSU într-un comunicat.

În noaptea dintre ani urgențele medicale vor fi asigurate de cele peste 620 de echipaje SMURD. În acestea sunt incluse autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanțe de prim ajutor și terapie intensivă mobilă, ambulanțe pentru transport neonatologic, dar și autospeciale de descarcerare. Pentru prevenirea unor incendii, încă de la sfârșitul lunii noiembrie, inspectorii au derulat controale la unități de turism și agrement, spații comerciale, lăcașuri de cult și ansambluri mănăstirești. De asemenea, IGSU recomandă utilizarea articolelor pirotehnice în afara spațiilor închise, balcoanelor, holurilor de bloc sau a teraselor.

Pe lângă aceste măsuri dispuse de autorităţi, sunt acţiuni şi reguli care pot fi luate de fiecare dintre voi. Pentru că mijloacele pirotehnice sunt folosite cu predilecţie în această perioadă a anului, gândiţi-vă întotdeauna la ce vi se poate întâmpla vouă sau celor din apropierea voastră atunci când folosiţi aceste petarde şi artificii. NU merită să vă riscaţi sănătatea pentru câteva secunde de distracţie. Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, este important să conştientizaţi pericolul utilizării necorespunzătoare a acestor obiecte. Reamintim cetăţenilor că pot folosi doar materialele pirotehnice din categoria celor admise la comercializare şi care prezintă un pericol redus pentru utilizatori. Chiar şi pentru materialele cu nivel de risc foarte scăzut, utilizarea de către copii nu este indicată şi poate fi periculoasă”, a mai adăugat IGSU în comunicat.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *