SNPPC o critică pe Turcan după propunerea privind arestul medical la domiciliu: „Aceeași Mărie cu altă culoare politică!”

Sindicatul Național al polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) o critică pe Raluca Turcan după ce deputata a propus un nou tip de măsură privativă de libertate: arestul medical la domiciliu.

„ACEEAȘI MĂRIE, CU ALTĂ CULOARE POLITICĂ: recent, deputatul Raluca Turcan s-a culcat vie și s-a trezit moartă … de grija angajatorilor și a banului public! Astfel, distinsa „eminență” a politicii românești, în noaptea în care a sfidat și a inversat minunea biblică (acolo, procesul a fost unul firesc Minunii: Lazăr a murit, iar Isus l-a înviat!), a constatat că românul are nesimțirea de a se îmbolnăvi și de a chiuli de la muncă, luându-și concediu medical, timp în care se ocupă de … treburile gospodarești! Mai mult decât atât, doamna deputat, crezându-se legiuitor bun la toate, vine cu o declarație publică și (re)propune un nou tip de măsură privativă de libertate: arestul medical la domiciliu! Că doamna deputat și fost ministru al Muncii nu are capacitatea de a sesiza ridicolul, ilegalitatea și necontituționalitatea propunerii sale legislative, pare evident, dar colegii săi de partid și de guvernare sau consilierii personali, mai hârșiți în științele juridice și în știința bunului simț, ar trebui să o sfătuiască în acest sens, că iar se face de băcănie, dar și să îi aducă aminte ce făcea pdl-ul dânsei, în 2010, cu OUG 36/2010 (eliminată ulterior de deputați, prin Legea 183/2015 – https://www.snppc.ro/poli-ia-concediilor-medicale-a-fost-eliminat-bd84).”

Ce spune SNPPC

Dacă cei enumerați mai sus nu au curajul să îi atragă atenția asupra inepțiilor susținute în spațiul public, îi atragem noi:

1. Intuim că unii angajatori (din topul dvs., doamnă), care vor doar sclavi la muncă, v-au propus pe post de săgeată și v-au împins în față cu această ciorbă reîncălzită – în fapt, o propunere legislativă cel puțin ridicolă! De exemplu: considerăm că dumneavoastră, doamna deputat, ar trebui să faceți demersuri pentru reglementări mai clare și pedepse mai dure pentru acei angajatori care nu asigură condiții minime obligatorii de sănătate și securitare la locul de muncă, ceea ce conduce la accidentări sau boli profesionale grave, în rândul angajaților, unele cu urmări fatale ori cronice asupra vieții de zi cu zi a oamenilor. Culmea este că tot acei angajatori, prin dumneavoastră, pe post de coadă de topor, se plâng că ,,sclavii” au tupeul să se îmbolnăvească!

2. Conform legii în vigoare, măsurile privative de libertate pot fi decise numai de către un judecător de drepturi și libertăți. Ceea ce dumneavoastră (re)propuneți este un nou tip de arest la domiciliu, și anume arestul medical la domiciliu, care este vădit imoral, inuman, ilegal și neconstituțional!

3. În ruptul capului nu vom fi de acord ca Poliția să facă verificări la adresa unde eventual ați aresta, voi, medical, oameni bolnavi!! Ați mai făcut asta, pe timpul pandemiei, când erați tot pe cai mari, în Guvern, și tot pe noi ne-ați împins în față, să ne înjure lumea și să ne țină minte, pe vecie, că am fost folosiți pentru hăituirea celor declarați pericol public medico-sanitar de către puterea din care făceați și faceți și acum parte. Și noi decontăm în sondaje aceast lucru, iar oprobiul opiniei publice va fi greu de contracarat.

NU VOM MAI VERIFICA PE NIMENI LA DOMICILIU, PE CRITERII MEDICALE! DACĂ CHIAR VEȚI LEGIFERA ASTFEL, FACEȚI ACESTE VERIFICĂRI CU CINE VREȚI DUMNEAVOASTRĂ, NU CU NOI! Pe lângă faptul că este imoral, ilegal și neconstituțional, deficitul de 15.000 de polițiști și multitudinea de sarcini și de structuri noi apărute în ultimul timp, inclusiv pe fondul unor ambiții politicianiste (poliția școlilor, poliția animalelor etc.), au dus la suprasolicitarea și înmulțirea misiunilor/activităților noastre. De aceea, nu ne mai permitem noi atribuții/sarcini, care, în mod vădit, mai sunt și pentru un scop inuman, imoral, ilegal și neconstituțional!

4. Ori vă faceți că nu știți, doamna deputat (?): bugetul asigurărilor de sănătate (sistem bugetar pe care nu-l cunoașteți defel din punct de vedere funcțional, dar vă preocupați cu obstinație de bănuții lui) este insuficient nu pentru că e ,,jupuit” de angajații bolnavi, ci pentru că e ,,dedicat” unor achiziții și investiții orientate către cine trebuie (aici știți despre ce e vorba, dar vă faceți că nu vedeți); în plus, MAJORITATEA COVÂRȘITOARE A CONTRACTELOR DE MUNCĂ ÎNREGISTRATE OFICIAL ÎN REVISAL SUNT PE UN SALARIU MINIM PE ECONOMIE, UNUL DE MIZERIE, ceea ce determină, implicit, sume mici la capitolul taxe și impozite, având în vedere că sunt stabilite ca procent din salariu!

În concluzie, doamnă, ceea ce ați făcut când erați ministrul Muncii, vreți să faceți și acum: refuzați să creșteți salariul minim, de grija angajatorilor și, fiind incapabili să colectați, ca guvern aflat la putere, mai mulți bani la buget, v-ați gândit să abateți atenția, lovind tot în cei care muncesc! Nu vă e rușine obrazului??

Noi vă sugerăm să vă culcați la loc, să terminați visul cu arestul medical la domiciliu și când vă treziți, să fiți vie – slavă Domnului! –, liniștită și deconectată de la interesul angajatorilor (celor dragi dumneavoastră) de a avea doar sclavi sănătoși!„, susține sindicatul.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *