Șoc în Poliția Română: Pistolarul din Vama Veche, unul dintre cei mai respectați criminaliști din țară

Scene șocante au avut loc, vineri, într-un camping din Vama Veche. După o ceartă între doi bărbați, un turist a fost împușcat. Polițiștii au aflat că totul a plecat de la faptul că tânărul de 21 de ani și prietenii său au dat muzica prea tare, lucru care l-ar fi supărat pe colonelul în rezervă Constantin Duca.

Constantin Duca este colonel în rezervă și expert criminalist, specializat în ştiinţa balisticii. Timp de peste 10 ani a predat la Academia de Poliţie Bucureşti, la Institulul de Criminalistică şi apoi ca şef al Serviciului Criminalistic din Hunedoara, informează Adevărul. El era unul dintre specialiștii României, care au muncit la reconstituirea unora dintre cele mai tulburătoare crime.

De la specialist în balistică, la ”pistolar” în Vama Veche

În timpul scandalului, Duca a scos o armă de foc, un pistol de 9 milimetri. A tras în beton ca să îi sperie, spun martorii, însă proiectilul a ricoșat și l-a rănit pe un tânăr de 21 de ani în picior. Au urmat scene de groază. În timp ce victima a ajuns la spital, Duca și-a pus pistolul la tâmplă și a amenințat că se omoară.

La data de 14 iulie a.c., în jurul orei 18. 20, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia – Biroul de Poliție Vama Veche – 2 Mai au fost sesizați cu privire la faptul că, pe fondul unui conflict spontan, într-un camping din stațiunea Vama Veche, un bărbat, de 21 de ani, ar fi fost împușcat în picior, cu o armă, de un bărbat, de 50 de ani. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă. Bărbatul de 21 de ani a fost preluat de ambulanță și transportat la spital. Cercetările în acest caz sunt, în prezent, în derulare, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor de fapt, dar și pentru identificarea tipului de armă folosit.”, arată un comunicat al Poliției.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *