Socrul viceprimarului a verificat butelia cu chibritul și a provocat un incendiu: 60.000 de lei, ascunşi într-un hambar, au ars odată cu locuinţa

60.000 de lei, ascunşi într-un hambar, au ars odată cu anexa şi locuinţa, mistuite de flăcări mari, provocate de o inconştienţă crasă: proprietarul a vrut să afle dacă o butelie mai are gaz şi a aprins în faţa ei un chibrit. S-a întâmplat în comuna clujeană Vad, în apropiere de Dej.

Printre ruinele casei şi ale hambarului, pompierii au descoperit grămezi de bancnote pe jumătate topite de foc: 60.000 de lei – comoară care în loc să fie depozitată într-o bancă, era ţinută în anexa locuinţei. Ginerele proprietarului, care este viceprimarul comunei, le-a confirmat paguba anchetatorilor.

„Economiile socrilor”

Banii, economiile socrilor. Într-un borcan erau, lângă o anexă. Altă anexă, nu în hambar, acolo unde se spune”, mărturiseşte Pompei Marius Vultur, viceprimarul comunei Vad, potrivit Observator News. Când au auzit de necaz, mai mulţi localnici au sărit în ajutorul vecinului lor şi au început să caute bani neatinşi de foc.

Incendiul care a topit banii a izbucnit azi-dimineaţă în satul Cetan, în casa socrilor viceprimarului. „Socrul a vrut să schimbe butelia. Şi dânsul a căutat-o cu chibritul să vadă dacă scapă sau nu scapă (gaz – n.r.)”, adaugă Pompei Marius Vultur, viceprimarul comunei Vad.

În acel moment, o flamă uriaşă a cuprins bucătăria. Flăcările s-au extins cu repeziciune în toată curtea, spre spaima vecinilor. „Eram la masă, mâncam şi deodată am auzit o bubuitură. Şi când am ieşit s-a văzut fum”, povesteşte un localnic. „A venit soţul de afară şi mi-a zis. Erau flăcări peste tot”, mai spune o femeie.

La misiune au luat parte trei autospeciale cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Incendiul se manifesta generalizat, pe o suprafaţă de aproximativ 300 metri pătraţi”, a declarat Paul Olar, purtător de cuvânt al ISU Cluj. Poliţiştii încearcă acum să pună cap la cap indiciile ca să verifice afirmaţia că cei 60.000 de lei distruşi de flăcări erau economiile socrilor viceprimarului.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *