Șofer din Argeș filmat când scotea cu forța un copil din microbuzul școlar: „Lasă-l, bre, că-l omori!”

Scandal într-o comună din Argeş, după ce şoferul unui microbuz şcolar a fost filmat cum trage cu forţa un copil de pe scaun şi îl dă afară din microbuzul elevilor. Imaginile au fost postate pe un grup de Facebook, stârnind multe reacţii dure la adresa şoferului.

În urma verificărilor făcute de poliţişti, s-a stabilit că băiatul şi alţi elevi, rude cu acesta, l-au înjurat pe şofer, au făcut gălăgie şi mizerie în mijlocul de transport destinat transportului elevilor, motiv pentru care părinţii au fost amendaţi.

În imaginile publicate pe reţelele de socializare se vede cum, în microbuzul plin cu elevi, un bărbat apucă de geacă un copil aflat pe un scaun şi îl trage afară, în protestele celor din jur, scrie news.ro. „Lasă-l, bre, că-l omori!”, îi spune bărbatului un martor la incident. Bărbatul îl scoate pe copil pe uşa microbuzului spunându-i: „Nu vrei aşa! La mă-ta vrei aşa!”

Părinţii copiilor implicaţi în aceste incidente au fost sancţionaţi contravenţional, cu amendă în valoare de 500 de lei, conform art. 33 din Legea 61/1991, pentru neluarea de către părinţi sau de către persoanele cărora li s-a încredinţat spre creştere şi educare un minor în vârstă de până la 16 ani a măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj, potrivit Observator. Conform poliţiştilor, în urma incidentului filmat nu există nicio sesizare sau plângere privind săvârşirea unor acte de violenţă, însă verificările continuă cu privire la acel eveniment.

Conform reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Argeş, incidentul a avut loc în ziua de 12 ianuarie, fiind adus la cunoştinţa poliţiştilor din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *