Solicitarea lui Iohannis de a forma un grup de luptă în România a fost amânată, cu scandal în Parlament

Şedinţa de plen a Parlamentului a fost suspendată, miercuri, înainte de finalizarea ordinii de zi, pe motiv că există defecţiuni la sistemul de vot, relatează Agerpres. Preşedintele de şedinţă, Alina Gorghiu, a anunţat că a primit mai multe sesizări din partea parlamentarilor că nu le funcţionează cartelele de vot. Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a propus ca votul să se desfăşoare prin ridicare de mână.

Deputaţii şi senatorii au reuşit să voteze, în acest mod, doar declaraţia referitoare la comemorarea foametei deliberate din anii 1932 – 1933 din Ucraina, Holodomor. Deputatul AUR George Simion a susţinut că sistemul de vot funcţionează foarte bine, problema fiind lipsa cvorumului. În replică, Simonis a propus suspendarea şedinţei, pentru a nu exista „suspiciuni” în privinţa voturilor care urmează să fie exprimate.

În acest fel, numirea a doi membri ai Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării şi aprobarea solicitării preşedintelui Klaus Iohannis privind constituirea Grupului de Luptă Aliat pe teritoriul României sub conducerea Franţei au fost amânate pentru o şedinţă ulterioară.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *