SRI a finalizat analiza pe plicurile suspecte de la Ambasada Ucrainei: Conțineau fragmente de țesuturi organice

Plicuri suspecte primite la ambasada Ucrainei din București conțineau fragmente de țesuturi organice, informează SRI.

„În urma primelor analize de laborator, s-a constatat că în plicuri nu se află conținut de interes pirotehnic și nici alte substanțe periculoase. Menționăm că analizele specifice au arătat că plicurile conțin fragmente de țesuturi organice, iar pentru stabilirea provenienței acestora este necesară o analiză suplimentară pe care o vor efectua instituțiile abilitate ale statului. Pe componenta prevăzută de atribuțiile legale pe care le are SRI, verificările întreprinse de noi s-au finalizat”, a informat SRI.

Plicurile respective au ajuns marți la ambasada Ucrainei din București, iar primele verificări au arătat că plicurile nu conțin material exploziv. SRI nu precizează în ce constau țesuturile organice, însă la alte ambasade ale Ucrainei au fost trimise inclusiv plicuri cu ochi de animale.

Ucraina dezvăluie de unde au fost trimise scrisorile-capcană

Scrisorile-capcană trimise ambasadelor ucrainene din Europa purtau adresa reprezentanţei auto Tesla din Germania şi majoritatea au fost expediate din oficiile poştale fără supraveghere video, a declarat ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba, relatează Reuters. Ministrul ucrianean de Externe Dmitro Kuleba a afirmat într-o postare pe Facebook că 31 de misiuni ucrainene din 15 ţări au primit astfel de pachete în ceea ce el a numit o „campanie de teroare împotriva diplomaţilor ucraineni”.

Ucraina, care a fost invadată de Rusia, a anunţat săptămâna trecută că „pachete sângeroase” conţinând ochi de animale au fost trimise la unele dintre misiunile sale din Europa, la scurt timp după ce o scrisoare-capcană a detonat la ambasada sa din Spania. De asemenea, poliţia a dezamorsat alte bombe, printre care unele trimise premierului spaniol, Pedro Sanchez.

Toate plicurile au aceeaşi adresă de expeditor: reprezentanţa auto Tesla din oraşul german Sindelfingen. De obicei, expedierea se făcea de la oficii poştale care nu erau echipate cu sisteme de supraveghere video”, a scris Kuleba.

Infractorii au luat şi măsuri pentru a nu lăsa urme ale ADN-ului lor pe pachete. Acest lucru, în special, indică nivelul profesional de implementare”, a adăugat şeful diplomaţiei ucrainene.

Autorităţile germane şi reprezentanţa producătorului de maşini electrice Tesla din Sindelfingen, din sudul Germaniei, nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters privind oferirea unor declaraţii pe acest subiect.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *