Stoltenberg dă alerta în NATO: „Cursa înarmării trebuie accelerată! Ucraina nu mai ține pasul cu Rusia!”

Ofensiva Rusiei în Ucraina a început, spune șeful NATO. Luni, în fața jurnaliștilor, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că organizația nu vede „niciun fel de semn” că Vladimir Putin „se pregătește pentru pace”.Ceea ce vedem este că președintele Putin și Rusia doresc în continuare să controleze Ucraina”, a declarat Stoltenberg. „Vedem cum trimit mai multe trupe, mai multe arme, mai multe capacități”, scrie Mediafax.

Stoltenberg, secretarul general al NATO, a făcut declarațiile înaintea unei reuniuni a miniștrilor apărării care va avea loc marți la Bruxelles. Stoltenberg a declarat: „Ne vom intensifica și ne vom menține sprijinul pentru Ucraina. La aproape un an de la invazie, președintele Putin nu se pregătește pentru pace. El lansează noi ofensive.Trebuie să continuăm să oferim Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a învinge și pentru a obține o pace justă și durabilă.”

El a adăugat că este clar că Occidentul se află „într-o cursă logistică” cu Rusia.

„Capacitățile cheie… trebuie să ajungă în Ucraina înainte ca Rusia să poată prelua inițiativa pe câmpul de luptă. Viteza va salva vieți”.

Stoltenberg a declarat că, dacă Vladimir Putin va câștiga, va trimite un mesaj că forța este calea spre succes.

„Mesajul nostru este clar – NATO este alături de Ucraina atâta timp cât va fi nevoie”, a adăugat el.

Șeful a mai spus că alianța plănuiește să își sporească stocurile de muniție, care se epuizează din cauza războiului.

Războiul din Ucraina consumă o cantitate enormă de muniție… Acest lucru pune sub presiune industriile noastre de apărare”, a spus el. „Așa că trebuie să accelerăm producția și să investim în capacitățile noastre de producție. NATO este alături de Ucraina atâta timp cât va fi nevoie”.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *