SUA finanțează o fabrică de muniții în România: Se produce „marfă” pentru războiul din Ucraina

SUA fac investiții noi în România. O fabrică de muniție va fi finanțată din banii americanilor, cu scopul direct de a produce cele necesare pentru susținerea războiului din Ucraina.

Industria românească de muniție va fi revitalizată după ce un grup de oameni de afaceri americani a investit în compania românească Romanian Allied International Defense și va demara producția la Uzina Mecanică Drăgășani.

Conform unor surse din domeniu, principala piață va fi cea din Ucraina, țară care consumă cantități imense de muniție din cauza războiului cu Rusia, dar nu vor fi neglijate nici livrările către Ministerul Apărării Naționale sau partenerii externi tradiționali. Investitorii americani vor face o infuzie de capital de 100 de milioane de dolari, iar în prima fază vor fi achiziționate, de la producători din țări NATO, linii de fabricație pentru muniții de calibru mic, 5,56 și 7,62 milimetri. Partea americană dorește să achiziționeze până la trei astfel de linii de fabricație, iar producția este prevăzut să fie demarată până în ianuarie 2024, cel târziu, informează Adevărul.ro.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *