Tentativă de furt a informaţiilor. E.ON Energie România îşi avertizează clienţii: „NU dați curs acestor invitații”

E.ON Energie România îşi avertizează clienţii să nu ia în considerare şi să nu deschidă documentele ataşate şi link-urile transmise în e-mailuri de tip phishing – tentativă de furt a informaţiilor, primite în ultimele zile, mesaje care se referă la o cerere de ofertă de preţ şi la disponibilitatea de instalare a unor produse E.ON.

„Compania nu transmite clienţilor e-mailuri cu astfel de subiecte! Preţul energiei electrice şi al gazelor poate fi verificat pe pagina web a companiei (www.eon.ro) sau pe comparatorul de preţuri pus la dispoziţie pe pagina web a ANRE (www.anre.ro)”, a transmis, marţi, compania, într-un comunicat de presă.

De asemenea, mai multe informaţii despre produsele E.ON pot fi găsite tot pe pagina web a companiei. Compania precizează că oferă detalii despre preţuri şi oferte doar în cazul în care primeşte solicitări pe e-mail din partea clienţilor.

E-mailurile de phishing pot să conţină îndemnuri de a trimite o confirmare de primire/livrare, de a deschide documente ataşate cu format necunoscut, de a completa rapid cereri sau de a accesa linkuri prescurtate care ascund adevărata adresă URL. Recomandarea specialiştilor în Cyber Security din cadrul E.ON Energie România este de a NU da curs acestor invitaţii deoarece documentele ataşate sau link-urile pot conţine viruşi care vor afecta funcţionarea dispozitivelor sau pot accesa datele personale fără permisiunea utilizatorului”, a mai transmis E.ON.

Compania sfătuieşte clienţii să respecte următoarele reguli generale de prevenţie privind securitatea cibernetică:

•    Să evite deschiderea e-mailurilor primite de la companiile de la care nu aşteaptă vreun mesaj;

•    Să nu deschidă şi să nu salveze documentele ataşate primite de la adrese de e-mail care nu sunt de încredere;

•    Să nu se grăbească să interacţioneze cu e-mailul, mai ales când mesajele creează sentimentul fals al unei urgenţe;

•    Să verifice corectitudinea limbajului, de regulă fiind scrise nenatural, cu greşeli gramaticale.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *