„Terorist” la 15 ani! DIICOT și Poliția Română au prins persoana care trimitea amenințări cu bombă pe email-urile instituțiilor

DIICOT și IGPR anunță că a fost identificată persoana care în ultimele săptămâni a trimis mai multe amenințări cu bombă pe adresele de email ale unor instituții publice, spitale și instanțe. Este vorba despre un minor în vârstă de 15 ani, care este cercetat pentru amenințare în scop terorist.

Urmare activităţilor investigative derulate de către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, împreună cu Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate şi structurile subordonate, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, a fost identificată persoana care a conceput şi transmis, pe adresele de poştă electronică ale unor instituţii şi autorităţi publice, dar şi ale unor persoane juridice din România, mesaje de ameninţare cu privire la amplasarea unor dispozitive explozive”, transmite DIICOT.

Potrivit sursei citate, făptuitorul este minor în vârstă de 15 ani, cetăţean român. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare în scop terorist prevăzută de art. 32 alin.4 din Legea nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *