Tîlvăr (MApN) a dispus controale la unităţile militare după furtul de combustibil de la Baza Kogălniceanu. „Bunul renume al Armatei NU a fost afectat!”

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat că pe linie preventivă există verificări la unităţile militare, urmare a cazului furtului de combustibil de la Baza Mihail Kogălniceanu, care a condus la arestarea a şapte militari români, acuzaţi de implicare în furtul a 7 tone de carburanţi, motorină şi kerosen. El a fost întrebat vineri, la Digi24, dacă a dispus vreun control la nivel naţional în bazele militare urmare a cazului de la Baza Mihail Kogălniceanu, respectiv dacă există o verificare în curs pe acest subiect.

Categoric. M-a preocupat acest lucru şi am avut discuţii (…) pe această temă pentru că este mai uşor să previi. (…) Deci, o bună cunoaştere a situaţiei ne ajută să luăm cele mai bune decizii „, a declarat Tîlvăr.

El a subliniat că i-ar plăcea să creadă că „bunul renume” al Armatei nu a fost afectat în urma cazului de la Kogălniceanu şi că lucrurile se vor elucida, iar cei vinovaţi vor plăti potrivit legii.

Orice punere sub semnul întrebării a manierei de bună-credinţă cu care cineva îşi face datoria poate fi extinsă şi la nivelul categoriei căreia această persoană îi aparţine. Mie mi-ar plăcea să cred că astfel de incidente pe care le regret şi pe care le condamn cu toată tăria nu afectează bunul renume al Armatei române, bunul renume care a fost câştigat cu sacrificiu, cu sânge şi de-a lungul unor perioade de timp foarte lungi. Nu mă bucur că astfel de incidente apar şi în cazul Armatei române, am încredere că lucrurile se vor elucida, iar cei care au făcut aşa ceva vor primi ceea ce merită, ţinând seama de legile statului. Acest lucru este valabil şi pentru alte categorii sociale şi cred că aşa trebuie să stea lucrurile„, a declarat Tîlvăr.

Şapte militari de la Baza Mihail Kogălniceanu şi un civil, reţinuţi de procurorii militari sub acuzaţia că au furat din unitatea militară şapte tone de combustibil – motorină şi kerosen, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, miercuri seară, printr-o decizie a Tribunalului Constanţa.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *