Tîlvăr (MApN) a primit vizita ambasadorului Ucrainei în România

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a primit în dimineața zilei de miercuri, 18 ianuarie, la ora 9.15, la sediul Ministerului Apărării Naționale, vizita ambasadorului Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk.

Agenda discuțiilor a cuprins aspecte de actualitate privind situația de securitate, dar și sprijinul multidimensional acordat de România Ucrainei. În acest context, ministrul apărării naționale a reiterat poziția fermă a României în ceea ce privește importanța continuării sprijinului internațional acordat Ucrainei atâta timp cât va fi nevoie.

Ministrul Tîlvăr a condamnat acțiunile nediscriminatorii de lovire a infrastructurii civile de către forţele Federaţiei Ruse, menționând tragicul eveniment din orașul Dnipro, din 15 ianuarie 2023, soldat cu un număr mare de victime din rândul populației civile. Oficialul român a reiterat importanța menținerii dialogului constant între ministerele apărării din România şi Ucraina, exprimând deschiderea părții române pentru continuarea discuțiilor în ceea ce privește problematica complexă de securitate şi apărare din regiunea Mării Negre.

În contextul tragicului incident aviatic care avut loc lângă Kiev în această dimineață, ministrul Angel Tîlvăr a transmis condoleanțe guvernului și poporului ucrainean pentru pierderea vieții ministrului de interne, Denys Monastyrskiy, precum şi a altor persoane aflate la bordul elicopterului, dar şi la sol.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *