Tîlvăr (MApN) s-a întâlnit cu ambasadorul Regatului Spaniei

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a primit joi, 19 ianuarie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, vizita ambasadorului Regatului Spaniei, José Antonio Hernández Pérez-Solórzano. Discuțiile s-au axat pe aspecte de actualitate privind situația de securitate, în special din regiunea Mării Negre și Balcanii de Vest, precum și pe sprijinul acordat Ucrainei de cele două state. Astfel, au fost agreate necesitatea sprijinirii poporului ucrainean în apărarea țării și condamnarea acțiunilor brutale ale Federației Ruse în această țară care se soldează inclusiv cu victime în rândul populației civile.

În intervenția sa, Angel Tîlvăr a evidențiat importanța Declarației Comune semnată la nivelul prim-miniștrilor în marja ședinței comune de guverne din data de 23 noiembrie 2022, care asigură premisele consolidării cooperării bilaterale în domeniul apărării. Având în vedere actualul context de securitate, ministrul apărării naționale a exprimat aprecierea României privind contribuția substanțială a Spaniei la implementarea măsurilor de descurajare și apărare aliate de pe teritoriul României.

În același context, a fost trecută în revistă cooperarea bilaterală, fiind evidențiată importanța schimburilor de experiență, precum și participarea la activități și exerciții multinaționale care vor fi organizate în România în anul 2023. De asemenea, s-a convenit asupra reluării lucrărilor comisiei militare mixte româno-spaniole, ca un instrument deosebit de util pentru creșterea cooperării practice, consolidarea dialogului bilateral și identificarea unor noi oportunități de interes reciproc.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *