Tîlvăr (MApN): „Susțin cu consecvenţă faptul că pensiile militarilor NU pot fi considerate pensii speciale”

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr a declarat luni, la Focşani, la manifestările dedicate împlinirii a 140 de ani de la înfiinţarea Brigăzii 282 Blindate „Unirea Principatelor”, că MApN a susţinut cu consecvenţă faptul că pensiile militarilor nu pot fi considerate pensii speciale. El a arătat că pledează pentru adoptarea de măsuri de reformă echitabile, în acest domeniu, care să asigure sustenabilitatea pe termen lung a sistemului de pensii.

Nu putem risca pe fondul acestor discuţii ca de exemplu cei peste 7.000 de militari doar din Ministerul Apărării Naţionale, care îndeplinesc condiţiile de trecere în rezervă pe actualul sistem de pensionare să considere că singura lor soluţie este trecerea în rezervă. Toţi sunt oameni cu mare experienţă, mulţi sunt încadraţi pe posturi de comandă şi va fi impozibil pentru sistemul militar să absoarbă şocul plecării lor într-un timp atât de scurt”, a spus ministrul Apărării în discurs.

Angel Tîlvăr a precizat că „Ministerul Apărării Naţionale a susţinut cu consecvenţă faptul că pensiile militarilor nu pot fi considerate pensii speciale”.

În acest context, pledăm pentru adoptarea de măsuri de reformă echitabile, în acest domeniu, care să asigure sustenabilitatea pe termen lung a sistemului de pensii”, a mai spus ministrul.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *