Trei companii, amendate cu 4,1 milioane de euro pentru TRUCAREA unei licitații IT la MAI

O licitație IT organizată de MAI a intrat în vizorul Consiliului Concurenței care a amendat cu 20,5 milioane lei companiile Dataware Consulting, Kontron Services Romania și Tema Energy pentru participarea cu oferte trucate la licitația pentru realizarea centrului de furnizare de servicii electronice.

Consiliul Concurenței susține că „a constatat, în urma unei investigații declanșate în anul 2021, că cele trei companii și-au coordonat comportamentul în timpul participării la licitația publică pentru proiectarea și execuția proiectului „Hub Servicii (centrul de furnizare de servicii electronice) la nivelul Ministerului Afacerilor Interne”.

Cele trei companii au schimbat informații sensibile din punct de vedere concurențial referitoare la intențiile de participare la licitație și și-au coordonat politicile și strategiile comerciale pentru a nu depune oferte, cu scopul de a crește bugetul alocat de Ministerul de Interne pentru realizarea proiectului.”

„În acest caz, M.A.I. a fost autoritatea contractantă care a organizat licitația și nu a fost parte din înțelegerea anticoncurențială ce s-a derulat în perioada iulie 2020 – ianuarie 2021.”, subliniază Consiliul Concurenței.

Investigaţia a fost închisă în ceea ce privește companiile PORR CONSTRUCT S.R.L., REGIA AUTONOMA RASIROM, M&D CONS INVESTIŢII S.R.L., METROUL S.A., NESS PROIECT EUROPE S.R.L., GENERAL ME.EL ELECTRIC S.R.L., STRUCTURAL ENGINEERING AND TECHNOLOGY S.R.L., TANCRAD S.R.L. și ROVIS LIDER S.R.L., întrucât nu au fost descoperite dovezi suficiente privind încălcarea legislației concurenţei care să justifice impunerea de măsuri sau sancţiuni de către Consiliul Concurenţei.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *