Ucraina ne dă „pe goarnă”: „Pe acolo vin armele occidentale și ajutorul umanitar!”

Deputatul ucrainean Oleksi Leonov, co-președinte al Grupului parlamentar pentru relațiile interparlamentare cu România, susţine că, de la începutul invaziei ruse la scară largă, Bucureştiul este implicat în mod activ în programe de ajutor pentru Ucraina, oferind sprijin într-o măsură chiar mai mare decât îşi pot imagina cei mai mulţi dintre ucraineni – scrie agenţia RBC, relatează Rador.

„În primul rând, merită menționat că România este un nod de transport extrem de important pentru Ucraina. La graniţa noastră, pulsează puternic o adevărată arteră a vieții, prin care vin armele și ajutorul umanitar, mărfurile și produsele alimentare. O pondere semnificativă a exporturilor ucrainene este transportată prin intermediul teritoriului vecinului nostru, care a permis unui număr de peste 3,5 milioane de refugiați să-i treacă granița începând cu februarie 2022 şi a adăpostit aproape 100.000 de ucraineni. Pe 1 iunie, președintele României, Klaus Werner Iohannis, și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, au semnat o declarație comună de susținere a integrării euroatlantice a țării noastre, declaraţie care afirmă clar faptul că România sprijină Ucraina să devină membră a NATO de îndată ce condițiile o vor permite” – a subliniat parlamentarul de la Kiev.

Leonov a declarat că își vede datoria în calitate de copreședinte al Grupului parlamentar pentru relațiile interparlamentare cu România de a promova aprofundarea cooperării ucraineano-române pe o întreagă gamă de chestiuni strategice. De asemenea, acesta i-a mulțumit pentru sprijin deputatului român Ioan Bălan, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu Ucraina.

În ultima ședință a CSAT a fost anunțat faptul că Românua o să pregătească piloți ucraineni să lupte pe avioane de tip F-16.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *