Ucrainean găsit în stare gravă în munții din Maramureș. A fost căutat cu elicopterul

Cazurile ucrainenilor care încearcă să treacă ilegal în România nu se opresc. Un alt ucrainean a fost găsit, luni, în munții din Maramureș și se află în stare gravă.

Un alt ucrainean a anunțat autoritățile de bărbatul care a rămas în munți. Acesta nu se mai putea deplasa pentru că prezenta degerături și intrase în hipotermie severă, informează Adevărul.

Un echipaj de salvamontiști au plecat în căutarea acestuia alături de polițiști de Frontieră din Maramureș. Salvatorii au solicitat un elicopter prin intermediul căruia să desfășoare misiunea, având în vedere starea de sănătate a bărbatului. Mai mult, în zona Muntelui Bendreasca, unde se afla ucraineanul, zăpada este de doi metri.

„În baza informațiilor oferite de cetățeanul ucrainean care a facut sesizarea s-a stabilit ca posibil loc zona de responsabilitate a SPF Poienile de Sub Munte, în extravilanul localității Repedea. S-a luat legatura cu lucrătorii din cadrul Salvamont Maramureș și au început căutările. La acțiune participă patru lucrători din cadrul Salvamont, cu o autospecială, precum și cinci polițiști de frontieră cu două autospeciale și un snowmobil, în calitate de forță de sprijin și un elicopter SMURD cu echipaj medical la bord”, transmite Poliția de Frontieră.

Bărbatul a fost găsit, în jurul orei 17.30. Stare de sănătate este destul de bună și va fi transportat cu snowmobilul până la echipajul medical pentru îngrijiri, apoi va fi dus la Spitalul Orășenescu Vișeul de Sus.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *