Ucrainean salvat din Munții Maramureșului cu un elicopter SMURD. Se afla pe munte de trei zile și era „extenuat, fără hrană, deshidratat”

Un cetățean ucrainean a fost salvat din Munții Maramureșului cu ajutorul unui elicopter SMURD, a anunțat Inspectoratul General de Aviație al Ministerului de Interne, sâmbătă seară, într-o postare pe Facebook.

Autoritățile române spun că ucraineanul era „extenuat, fără hrană, deshidratat”.

Astăzi, echipajul elicopterului SMURD Târgu Mureș a intervenit în zona Munților Maramureșului, pentru salvarea unui cetățean ucrainean, extenuat, fără hrană, deshidratat, aflat pe munte de 3 zile.”, au declarat reprezentanții Inspectoratului General de Aviație.

Până la sosirea elicopterului SMURD, starea ucraineanului a fost monitorizată de salvamontiști și polițiștii de frontieră.

La primirea alertei, salvamontiștii și polițiștii de frontieră au procedat la căutarea bărbatului, căruia i-au acordat primul ajutor necesar și i-au monitorizat starea de sănătate până la sosirea elicopterului. Bărbatul a fost preluat de echipajul elicopterului și transportat într-o zonă sigură, în localitatea Vișeu, pentru a beneficia de asistență medicală și tratament de specialitate”, mai notează Inspectoratul General de Aviație.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *