Un bărbat a plătit suma de 300 de euro pentru un permis de conducere fals. A fost prins de polițiștii de frontieră în timpul unui control

Luni, Inspectoratul Teritorial Iași a dezvăluit că un bărbat, în vârstă de 37 de ani, a fost reținut de polițiștii de frontieră la Brăila. Acesta obținuse un permis de conducere fals pentru care a plătit suma de 300 de euro. Potrivit informațiilor existente, polițiști din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brăila au interceptat sâmbătă un șofer, care se deplasa într-un ansamblu autoturism-platformă pe DJ 212A. Suspiciunile au fost trezite de documentația falsă prezentată de șofer.

„În data de 08 aprilie a.c., în jurul orei 11.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila – I.T.P.F. Iași au oprit pentru control, pe DJ 212A, un ansamblu rutier, format dintr-un autoturism și o platformă cu care se transporta un alt vehicul, condus de un cetățean român în vârstă de 37 de ani. Acesta a prezentat la control, pe lângă cartea de identitate, un permis de conducere, cu fotografia și datele personale, similar celor eliberate de autoritățile române, valabil pentru categoriile AM, A1, A2, A, B1, B, C1, C. Deoarece colegii noștri au avut suspiciuni asupra autenticității documentelor, acestea au fost verificate suplimentar, ocazie cu care polițiștii de frontieră au stabilit faptul că permisul de conducere în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals total. La interogarea bazelor de date specifice s-a constatat că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere”, au precizat oficialii Inspectoratului Teritorial Iași, scrie ProTV.

Potrivit declarației bărbatului la poliție, acesta a obținut permisul de conducere de la o cunoștință, în timp ce era angajat în Franța. Acesta a confirmat că a plătit o sumă de 300 de euro pentru a-l obține.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *