Un nou azil al groazei în România, în Pitești: La descindere, s-au găsit bătrâni ținuți în subsol și înfometați

Echipa de control constituită la nivelul Prefecturii Argeş face, miercuri, verificări la un azil privat din Piteşti, destinat îngrijirii bătrânilor. Primele constatări sunt legate de faptul că cei internaţi acolo nu primesc suficientă hrană, nu sunt lăsaţi să vorbească la telefon cu rudele lor, iar unul dintre cei internaţi dormea pe o canapea amplasată într-un hol, scrie News.ro.

„Prima instituţie care a ajuns la locaţie este AJPIS. Inspectorii au anunţat că oamenii sunt slabi, se plâng că nu au suficientă mâncare. La subsolul clădirii erau cazaţi 3 beneficiari despre existenţa cărora nu li s-a spus de la început celor din echipa de control”, se arată într-o informare transmisă, miercuri după-amiază, de către prefectul judeţului Argeş Radu Perianu.

Echipele de control au găsit, de asemenea, un bătrân care dormea pe hol, pe o canapea, iar în urma discuţiilor cu vârstnicii aflaţi în azilul privat mai mulţi dintre aceştia s-au plâns că nu primesc mâncare suficientă, nu sunt lăsaţi să iasă decât foarte rar în curte, la aer şi că nu sunt lăsaţi să vorbească la telefon cu rudele. De altfel rudele unuia dintre cei internaţi acolo au confirmat faptul că nu au putut lua legătura cu persoana internată, ci doar cu reprezentanţii centrului.

La ora transmiterii acestei ştiri, echipa mixtă de control continuă verificarea demarată de urgenţă.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *