Un nou punct de trecere a frontierei româno-ucrainene va fi deschis la Sighetu Marmaţiei

Un nou punct de trecere a frontierei româno-ucrainene va fi deschis la Sighetu Marmaţiei şi Bila Ţerkva, în baza unui memorandum aprobat miercuri de Guvern.

Guvernul a aprobat încheierea unui acord între Guvernul României şi Cabinetul de miniştri al Ucrainei privind deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene, Sighetu Marmaţiei – Bila Ţerkva. Acest nou punct de trecere a frontierei va fi realizat prin construirea la Sighetu Marmaţiei a unui pod de beton armat peste râul Tisa, într-o locaţie diferită decât cea a punctului de trecere deja existent. Este un program finanţat prin instrumente ale programelor de cooperare transfrontalieră din exerciţiul bugetar al UE pentru perioada 2014 – 2020″, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Conform unui comunicat transmis de Guvern, această infrastructură va permite trecerea pentru toate capacităţile de transport. În prezent, greutatea maximă admisă pentru punctul de trecere a frontierei de la Sighetu Marmaţiei este de 3,5 tone.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *