Un român din Hells Angels, extrădat în SUA ca să fie judecat pentru trafic de droguri și spălare de bani

Cetățeanul român Marius Lazăr, membru al Hells Angels, a fost extrădat luni din România în SUA, a anunțat Poliția Română într-un comunicat de presă. Ancheta vine ca urmare a faptului că membri ai Hells Angels, un club de motocicliști organizat la nivel mondial, au fost implicați în traficul internațional de droguri.

Activitățile au fost desfășurate în colaborare cu D.E.A. și  U.S. Marshals, într-o cerere de comisie rogatorie formulată de către Departamentul de Justiție al Statelor Unite, sub aspectul cercetării infracțiunilor de complicitate la trafic de droguri, spălare de bani, conspirație la spălare de bani, prelucrarea sau distribuirea cu scopul importării ilegale și importul de substanțe controlate, încălcare regimului armelor și munițiilor, săvârșirea de acte pregătitoare pentru infracțiunea de omor, grup infracțional organizat, ce intră sub incidența legii R.I.C.O. (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act) toate prevăzute de Codul Penal al Statelor Unite ale Americii”, se arată în comunicatul Poliției Române.

În legislația română, faptele corespund cu infracțiunile de trafic internațional de droguri de mare risc, spălarea banilor și complicitate la tentativă de omor.

„Succesul activităților polițienești desfășurate a dus la emiterea unui mandat provizoriu de arestare, în vederea extrădării, emis de autorităților judiciare din Statele Unite ale Americii, pe numele unui cetățean român, mandat ce a fost pus în aplicare de autoritățile române”, se mai arată în același comunicat.

Extrădarea lui Marius Lazăr a fost aprobată în ianuarie 2023, iar acesta va fi transferat în SUA pentru a fi judecat.

În realizarea acestei operațiuni şi a extrădării, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au beneficiat de sprijinul de specialitate al  polițiștilor din cadrul  Direcției Operațiuni Speciale şi din cadrul D.G.P.M.B. – Biroul Urmăriri și al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră – P.T.F. Aeroport Otopeni”, susține Poliția Română.

Un aport deosebit l-a avut și M.A.E., prin Agentul Guvernamental la C.E.D.O., care prin demersurile întreprinse a reușit să lămurească situația specifică la Curtea Europeană, unde au fost atacate mandatul internațional de arestare și procedura extrădării”, potrivit aceleiași surse.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *