Un soldat belgian din trupele NATO de la Kogălniceanu, acuzat de tentativă de omor. Ar fi strâns de gât un plutonier care îl prinsese la băut în baie

Un incident grav a avut loc în rândul trupelor NATO dislocate în Constanța. Un soldat belgian de 30 de ani riscă o pedeapsă de un an și jumătate de închisoare cu suspendare, după ce l-a sugrumat pe un plutonier, Acesta din urmă îi prinsese pe el și pe un camarad consumând alcool în toaleta bazei, relatează portalul belgian SudInfo.

Pe 16 iunie 2022, Cédric și Alexandre, ambii în vârstă de 30 de ani, erau în misiune în România.  În acea seară a izbucnit o ceartă cu Jérémie, plutonierul lor, după ce soldații au fost prinși consumând alcool în toaletă, după ora stingerii.

Potrivit rechizitoriului procuraturii federale belgiene, a început un scandal, iar în final Jérémie a fost sugrumat de Cédric „pentru 15 până la 20 de secunde aproape până și-a pierdut conștiența”.

Parchetul federal îi acuză pe soldații implicați de tentativă de omor.   Pentru procuratura federală, cei doi soldați trebuie pedepsiți pentru că „disciplina este necesară în armată, mai ales când ești în operațiuni și oamenii sunt înarmați”. Pentru Cédric s-a cerut o pedeapsă de 18 luni de închisoare cu suspendare, iar Alexandre riscă o pedeapsă ce presupune munca în folosul comunității.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *