Unui român din Italia i-a explodat o bombă artizanală în mâini. Plănuia un atac

Românul de 37 de ani, care trăia în Italia, a fost operat, dar se zbate între viață și moarte. Acum, autoritățile italiene fac cercetări pentru a afla cum a reușit individul să construiască bomba și ce planuri avea cu ea.

Românul ajunsese de curând în Italia și locuia în casa surorii sale din Apsella, o localitate mică aflată la o oră de Ancona. Autoritățile judiciare italiene îl aveau in evidență pentru furt și deținere de arme. Bomba artizanală pe care încerca să o confecționeze i-a explodat în față și i-a secționat mâinile.

Autoritățile din Italia încearcă să stabilească pentru ce construia românul bomba. Familia lui a fost chemată la audieri – dar nu a oferit informații pentru anchetă.

Un microbuz de marfă cu care se deplasa românul a fost confiscat de carabinieri. Una dintre ipotezele luate în calcul ar fi că românul pregătea explozibilul pentru un atac asupra unui bancomat, ori asupra unui seif sau chiar distrugerea unui zid dintr-un magazin sau o bancă. Carabinierii verifică acum istoricul bărbatului și încearcă să afle de unde a făcut rost de materiale și ce plănuia să facă cu bomba.

Explozia bombei pe care o fabrica românul a distrus acoperișul locuinței surorii lui. Nu au existat alte victime. Sora lui și cei doi copii ai ei nu erau acasă în momentul deflagrației.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *