Violența domestică și traficul de persoane, în creștere. 5.545 apeluri în șapte luni

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați – ANES din subordinea Ministerului Muncii anunță, marți, o creștere a numărului de apeluri la helpline-ul destinat victimelor violenței domestice, discriminării pe criteriul de sex și traficului de persoane.

5.545 de apeluri au fost înregistrate în primele 7 luni ale anului 2023, la HELPLINE-UL – 0800.500.333, linia telefonică gratuită, dedicată victimelor violenței domestice, a discriminării de gen și a traficului de persoane, gestionată de ANES.

În cadrul helpline-ului, experții asigură asistență și consiliere pentru depășirea tuturor situațiilor de criză în care se poate regăsi o victimă. În funcție de tipologia faptelor, aceștia identifică soluții adecvate cazurilor expuse, precum și servicii adecvate nevoilor victimelor, anunță ANES.

Un aspect important de menționat este faptul că apelul la helpline poate fi făcut de către potențiala victimă/victimă, un părinte sau un alt membru al familiei, o persoană din cadrul rudelor/ afinilor, un vecin sau un cunoscut al familiei, un martor sau o altă persoană care știe de existența unui caz din această categorie.

sursa foto: ANES
sursa foto: ANES
Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *