Vizită a șefului Statului Major al Apărării, gen. Petrescu, în Croația

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a efectuat, în perioada 25-27 iulie, o vizită în Republica Croația, la invitația omologului croat, amiralul Robert Hranj. Agenda de lucru a vizat cooperarea militară bilaterală și situația de securitate la nivel regional. De asemenea, în contextul planificării apărării aliate, cei doi oficiali au discutat despre Noul Model al Forței și consolidarea posturii multidomeniu de descurajare și apărare a NATO.

Șeful român al Apărării a apreciat că relațiile bilaterale, în format aliat și UE dintre armatele celor două țări se mențin pe un trend ascendent. „Pentru noi, stabilitatea în Balcani reprezintă o axă strategică, iar colaborarea structurilor militare din această regiune, inclusiv în cadrul misiunilor și operațiilor NATO și UE de stabilitate, contribuie la realizarea acestui obiectiv. Pe de altă parte, prin participarea la Grupul de Luptă al NATO din Polonia, militarii români și croați sunt parte activă a Prezenței Aliate Înaintate. Împreună cu amiralul Robert Hranj am identificat modalități suplimentare de cooperare bilaterală. În acest sens, vom intensifica instruirea în comun a trupelor, precum și colaborarea în plan logistic, tehnico-militar și al învățământului”, a declarat generalul Daniel Petrescu.

Programul vizitei oficiale a inclus întâlniri ale șefului Apărării cu militari croați din cadrul Bazei Navale „Admiral Sveto Letica-Barba” și alte unități militare din orașul Split.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *