Waze a introdus o nouă alertă utilă pentru șoferi. Mesajul este anunțat o singură dată

Prin intermediul aplicației Waze, șoferii pot să afle starea traseului pe care urmează să-l parcurgă; aceștia pot vedea dacă sunt ambuteiaje, accidente, controale ale poliției. Mai nou, aplicația va afișa avertizări suplimentare pentru secțiunile de drum periculoase, recunoscute pentru accidentele numeroase. Șoferii care străbat secțiuni de drum cunoscute cu risc crescut de producere a accidentelor rutiere vor fi avertizați în speranța că informarea suplimentară va determina un nivel crescut de prudență din partea acestora – anunță Geektime.

Funcția este disponibilă în prezent numai în versiune beta. Aplicația de navigare lucrează la o nouă caracteristică care va alerta utilizatorii atunci când încep să conducă pe un drum care are o istorie ridicată de accidente. Chiar înainte de a ajunge la zonele „roșii” Wise va apărea o alertă că vă așteptați să introduceți o astfel de secțiune în curând și să indicați lungimea acesteia. Așteptarea este ca șoferii să fie și mai pregătiți și mai atenți pentru tronsoanele unde, cel puțin în funcție de numărul de accidente, condițiile de drum sunt mai dificile. În mesajul care a ajuns la utilizatorii beta a fost scris că noua caracteristică se bazează pe rapoarte de la comunitatea „Weizers”.

Compania spune că nu vă va avertiza cu privire la așa-numitele „drumuri roșii” pe cele pe care le conduceți în mod regulat și că vă va avertiza o singură dată, dar utilizatorii vor putea, de asemenea, să oprească alerta cu totul dacă nu doresc să utilizeze funcția. Waze subliniază că este posibil ca notificările să nu fie afișate pe drumurile pe care călătoriți în mod normal și că în zonele în care există mai multe drumuri roșii veți primi o singură notificare pe această temă – pentru a nu copleși cu notificări.

Cei care nu sunt interesați să primească aceste notificări pot dezactiva această opțiune sub „Notificări și rapoarte” din setările aplicației, unde va apărea o nouă categorie numită „Istoricul accidentelor rutiere” – după lansarea către publicul larg. Noile alerte se bazează pe raportările de accidente semnalate de-a lungul timpului de utilizatorii aplicației.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *