Zeci de migranți afro-asiatici, depistați într-o ambarcațiune la Marea Neagră de Poliția de Frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au detectat vineri, pe Marea Neagră, lângă localitatea Vama Veche, o ambarcațiune supraaglomerată, la bordul căreia se aflau 40 de persoane afro-asiatice.

În jurul orei 6.30, o navă care se află într-o misiune de supraveghere maritimă a frontierei externe a UE, a văzut o ambarcațiune la o distanță de aproximativ 22 de mile marine est de Vama Veche, conform Adevărul. Nava Gărzii de Coastă a interceptat apoi un pescador de lemn, neinscripționat și fără pavilion arborat, iar la bordul său se aflau foarte multe persoane.

După interceptarea ambarcaţiunii, misiunea Poliţiei de Frontieră a devenit o acţiune de salvare a vieţii omeneşti pe mare, sub coordonarea MRCC Constanţa din cadrul Autorităţii Navale Române, având în vedere starea precară a ambarcaţiunii, faptul că aceasta era supraaglomerată, la bordul acesteia fiind femei şi minori, neechipată cu mijloace de comunicaţii, respectiv salvare colective şi individuale şi exista un risc iminent de pericol pentru persoanele aflate la bord”, se arată în comunicat.

Ambarcațiunea este condusă în Portul Constanța, iar persoanele aflate la bord urmează să fie preluate de polițiștii de frontieră pentru a continua cercetările.

Existând indicii temeinice cu privire la faptul că, persoane de origine afro-asiatică intenţionau să ajungă ilegal în România, cercetările vor fi derulate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa”, a mai informat Garda de Coastă.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *