Zeci de români reținuți în SUA, pentru fraudarea cardurilor sociale

Un consilier local din Eforie este arestat în Statele Unite pentru că ar fi furat banii de ajutoare a persoanelor cu venituri mici din California. Presa americană scrie că zeci de români care au venit in regiune special pentru astfel de fraude au fost reținuți. Acest gen de infracțiune a luat amploare în ultimii doi ani, vaarea sumelor fraudae fiind de oridinul zecilor de miloane de dolari.

Consilierul Virgil Negru, în vârstă de 40 de ani, și-a petrecut ultimele 69 de zile în arest la aproximativ 6.600 de mile de casă, în închisoarea principală din comitatul Ventura, fiind acuzat că a încercat să fure bani destinați californienilor cu venituri mici, conform Los Angeles Times. Românul a fost prins în flagrant, pe 1 aprilie, când încerca să retragă de la un bancomat bani folosind carduri sociale clonate. 

Imagine

Potrivit sursei citate, zeci de cetățeni români au venit recent în regiune pentru a fura bani și bonuri de masă, atrași de numărul mare de persoane care beneficiază de asistență publică și de securitatea slabă a cardurilor sociale. În doar 2 ani, California a pierdut peste 86 de milioane de dolari în bonuri alimentare și ajutoare în numerar.

Din primăvara anului trecut, cel puțin 60 de persoane – aproape toate cu legături cu România – au fost arestate sau acuzate de suspiciuni de furt cu carduri EBT falsificate în sudul Californiei.

În esență, subvenționăm crima organizată”, a declarat un oficial al Departamentului de Servicii Sociale Publice din L.A. County. „Este pur și simplu o nebunie”.

Un traducător român de la tribunalul din regiune spune că nu au avut niciodată atât de mult de lucru. Consulatul român din Los Angeles a refuzat să comenteze arestările, dar a declarat într-un e-mail că autoritățile române și americane au dezvoltat „un parteneriat foarte eficient și cooperează îndeaproape la mai multe niveluri pentru a combate orice formă de infracționalitate”.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *