Zeci de turiști blocați pe munte, printre care și 12 minori: ISU intervine în forță la Păltiniș

O intervenție pentru evacuarea unui grup de 30 de persoane, blocat într-o unitate turistică din Păltiniș, se desfășoară duminică seara. Printre cei blocați din cauza zăpezii și a viscolului sunt și 12 copii, informează Mediafax.

Pompierii militari de la ISU Sibiu au fost trimiși la unitatea turistică aflată la ieșirea din Păltiniș către Șanta. Potrivit primele informații grupul de turiști este format din 30 de persoane,18 adulți și 12 copii ISU anunță că „la fața locului intervin o autospecială de primă intervenție cu șenilată, o autospecială de transport persoane și victime multiple, un microbuz de transport persoane, un echipaj SMURD și autospeciala de primă intervenție și comandă a grupei operative.” De asemenea, la misiune participă jandarmii montani și salvamontiștii.

Persoanele sunt evacuate deoarece drumurile spre unitățile turistice din zonă au fost blocate ca urmare a ninsorii și a viscolului. Traficul rutier pe DJ 106A Sibiu- Păltiniș s-a reluat duminică, începând cu ora 12:00, pe sensul de mers Păltiniș – Sibiu și începând cu ora 13:30, pe sensul de mers Sibiu – Păltiniș.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *