Percheziţii în Mehedinți, la persoane bănuite de furt. Prejudiciul se ridică la 140.000 de euro

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, în colaborare cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului Criminalistic – IPJ Mehedinţi, Poliţiei Oraşului Vînju Mare şi poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi Serviciului Criminalistic din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Gorj şi Prahova, au pus, miercuri, 09 mai, în executare opt mandate de percheziţie, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Potrivit IPJ Mehedinţi, citat de Agerpres, au fost puse în executare două mandate de aducere. Astfel, doi bărbaţi de 20, respectiv 45 de ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmând să fie prezentaţi Judecătoriei Drobeta-Turnu Severin, cu propunere de arestare preventivă.

Din cercetări a reieşit că, în luna septembrie a anului 2023, persoane necunoscute ar fi pătruns prin efracţie în locuinţa unei persoane vătămate, unde ar fi dizlocat mai multe plăci ceramice ale podelei, sub care se afla un locaş special amenajat în vederea depozitării de valori şi ar fi sustras sume de bani, valută şi bijuterii, valoarea totală a prejudiciului fiind de aproximativ 140.000 de euro”, a precizat IPJ Mehedinţi.

Conform sursei citate, în baza cererii de asistenţă judiciară internaţională în materie penală a Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta- Turnu Severin, având ca obiect efectuarea unor percheziţii domiciliare pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precum şi audierea unor persoane care au dobândit calitatea de suspecţi, (aceştia aflându-se pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii), trei poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Mehedinţi şi Biroului de Investigaţii Criminale -Poliţia Municipiului Drobeta-Turnu Severin, au participat, miercuri, la efectuarea a trei percheziţii domiciliare în localităţile Preston şi Bolton.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *