Viscolul creează probleme pe liniile de tensiune: CFR își cere scuze pentru întârzieri

Circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii de iarnă, în special pe raza Sucursalelor Regionale CF Iaşi, Galaţi, Craiova, Constanţa, Bucureşti şi Braşov din cauza vântului puternic, ninsorii, viscolului şi temperaturilor scăzute, iar pe distanţa Dârste – Timişul de Sus – Predeal, fir II, este întreruptă tensiunea în linia de contact.

Potrivit administratorului de infrastructură feroviară, pe raza SRCF Iaşi, din cauza ninsorii şi a viscolului, pe distanţa Leşu Ilvei – Poiana Ilvei şi Lunca Ilvei – Coşna, se circulă cu restricţie de viteză de 50 km/h, scrie Agerpres.

Pe raza SRCF Craiova, din cauza vântului puternic, pe distanţa Drăgăneşti – Fărcaşele, pe ambele fire de circulaţie, se circulă cu restricţie de viteză de 30 km/h.

Pe raza SRCF Braşov, pe distanţa Dârste – Timişul de Sus – Predeal, fir II, este întreruptă tensiunea în linia de contact. Se intervine pentru remediere cu drezina pantograf, circulaţia trenurilor realizându-se pe fir I, cu repercursiuni minime.

Din această cauză, trenurile care vin de la Braşov sau pleacă în această direcţie au întârzieri de zeci de minute în Gara de Nord.

Personalul CFR SA este activat şi intervine operativ în zonele unde se înregistrează probleme şi menţine permanent legătura cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar atât de călători, cât şi de marfă, şi va transmite operativ măsurile necesare care trebuie luate astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor”, spun reprezentanţii companiei.

CFR SA dă asigurări că, prin comandamentele locale, urmăreşte permanent evoluţia fenomenelor meteo şi menţine legătura cu operatorii de transport feroviar de călători, astfel încât toate măsurile de circulaţie impuse pe reţeaua feroviară în perioada de valabilitate a avertizărilor meteorologice să asigure continuitate şi legături inclusiv pe raza judeţelor afectate fenomene meteo nefavorabile.

„Adresăm scuzele necesare călătorilor în situaţia în care trenurile cu care călătoresc ajung cu întârziere la destinaţie, însă toate măsurile de circulaţie adoptate în această perioadă sunt necesare pentru a menţine condiţiile optime şi de siguranţă pe reţeaua feroviară”, precizează CFR SA.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *