1 Octombrie: Inculpații aflați sub control judiciar vor putea fi monitorizați cu brățări electronice

De la 1 octombrie vor putea fi monitorizați cu brățări electronice inculpaţii aflați sub control judiciar, transmite ministrul Justiției, Alina Gorghiu. De asemenea, în cazurile de violență domestică, agresorii împotriva cărora a fost emis ordin de protecție, vor fi și ei supravegheați electronic de către autorități.

„Pas important pentru combaterea fenomenului fugarilor, adoptat, astăzi, în şedinţa de Guvern. Azi s-a mai pus o piedică în calea persoanelor care înţeleg să se sustragă de la răspunderea penală pentru faptele lor. Legea 146 din 2021, iniţiativă liberală, a creat acest cadru legal care este aplicabil, în prezent, în cazurile de violenţă domestică, în situaţia ordinelor de protecţie emise pentru a proteja victimele. Dar de la 1 octombrie vor putea fi monitorizaţi electronic şi inculpaţii faţă de care magistraţii dispun măsura controlului judiciar sau a controlului judiciar pe cauţiune. Şi aceeaşi măsură se va putea aplica şi pentru inculpaţii faţă de care instanţa de judecată a luat măsura arestului la domiciliu”, a scris Alina Gorghiu, joi pe Facebook.

Dacă inculpații vor încerca să plece din ţară, în ciuda obligaţiilor de a nu o face, se va emite o alertă care va fi urmată de o intervenţie rapidă a organelor abilitate.

Este un mijloc modern de care va beneficia întreg sistemul judiciar şi prin el, noi, societatea!”, a conchis Gorghiu.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *