Acțiune de amploare în Brăila: Zeci de oameni duși la audieri într-un megadosar de proxenetism

Peste 40 de persoane au fost duse la audieri într-un megadosar care vizează o grupare care ar fi recrutat fete, inclusiv minore, pentru prostituţie, din Galaţi şi Brăila. Membrii grupării vizate ar fi dus în străinătate mai multe persoane, între care şi minore, şi le-ar fi obligat să se prostitueze.

Conform IPJ Galaţi, vineri, poliţiştii și procurorii au făcut 14 percheziţii domiciliare, în municipiul Brăila, într-un dosar vizând constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. Grupare formată din aproximativ 10 membri Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2014, în municipiul Brăila şi, ulterior, în afara României, ar fi acţionat o grupare formată din aproximativ 10 membri, specializată în trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

În urma verificărilor efectuate a rezultat că membrii grupării ar fi recrutat persoane majore, dar şi minore, în vederea exploatării sexuale, atât în România, cât şi în străinătate, în Belgia, Italia şi Spania, potrivit BZI.

În Belgia, doi dintre membri, fraţi, care s-ar fi impus ca lideri locali, ar fi obţinut controlul asupra persoanelor care ar fi practicat prostituţia în diferite locaţii şi le-ar fi constrâns la plata unor taxe de protecţie, precum şi a unor sume percepute lunar, respectiv 500 de euro, pentru „a-şi păstra locul în club”. De asemenea, persoanele recrutate de membrii grupului ar fi fost plasate pe piaţa prostituţiei doar cu acordul prealabil şi prin intermediul liderilor grupului.

Mai multe persoane au fost recrutate prin metoda „lover boy”

Veniturile obţinute din exploatarea sexuală ar fi fost, în cea mai mare parte, însuşite de către membrii grupului, iar, în vederea disimulării sursei banilor, aceştia ar fi apelat la intermediari, care ar fi ridicat sumele primite din străinătate sau s-ar fi deplasat personal pentru a ridica banii câştigaţi din exploatarea sexuală.

Liderii grupului infracţional şi membrii acestuia ar fi investit sumele de bani în capitalul unor societăţi comerciale, dar şi în achiziţionarea de maşini de lux şi imobile în ţară şi străinătate.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *