Adjunctul directorului SRI se pensionează la 48 de ani

Generalul SRI Cristian Bizadea, adjunct al directorului SRI, s-a pensionat la 48 de ani. Conform unui răspuns al Biroului de presă al SRI pentru G4Media, Bizadea „a încetat raporturile de serviciu cu instituţia, prin valorificarea dreptului la pensie de serviciu, ca urmare a reducerii vârstei standard de pensionare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat”, relatează News.ro.

Născut în 1976, Cristian Bizadea s-a angajat în SRI în 2001 şi a deţinut diferite funcţii în Direcţia Generală Contraspionaj: locţiitor al şefului Direcţiei, şef de departamente de analiză, operaţiuni şi planificare. În această calitate, a participat la operaţiuni derulate în cooperare cu parteneri interni şi externi ai SRI, conform site-ului SRI.

Anterior numirii ca adjunct, a ocupat poziţia de şef al Cabinetului Directorului SRI.

A coordonat și contribuit la o bună parte din procesele de transformare instituțională a SRI. În anul 2013 a obținut titlul de doctor în sociologie la Universitatea din București, cu teza intitulată „Orientul Mijlociu Extins – o perspectivă demopolitică”. Este lector universitar și a predat cursuri de analiză a informațiilor și analiză de risc la Universitatea din București și la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”. Este licențiat în drept al Universității „Lucian Blaga” Sibiu și are un master în comunicare și relații publice, obținut la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București. Vorbește fluent limba engleză”, conform CV-ului publicat de SRI.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *