Alertă la Galați: Bărbat de 78 de ani, împușcat de polițiștii pe care i-a atacat

Un bărbat de 78 de ani, din județul Galați, a fost împușcat de polițiști. Bătrânul, aflat în stare de ebrietate, i-a atacat pe polițiștii cu un cuțit și i-a amenințat cu moartea.

Potrivit IPJ Galați, incidentul a avut loc sâmbătă seara. Poliția Orașului Târgu Bujor a fost sesizată prin intermediul 112, de către o femeie, de 60 de ani, din localitatea Chiraftei, cu privire la faptul că o vecină are un conflict cu socrul sau, care ar amenința-o cu un cuțit.

Un echipaj de Poliție a ajuns la fața locului și a găsit un bărbat, de 78 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice. Agresorul a ieșit din locuința sa, având un cuțit în mâna și a început să-i amenințe cu moartea pe polițiști. Deoarece nu au reușit să-l oprească cu ajutorul unui spray lacrimogen, polițiștii au tras cu pistolul, rănindu-l pe bărbat.

Bărbatul a fost somat să înceteze acțiunile violente, însă acesta nu s-a conformat, motiv pentru care polițiștii au folosit spray iritant lacrimogen, aspect care nu l-a determinat pe bărbat să se oprească. Chiar mai mult, bărbatul s-a îndreptat cu obiectul contondent asupra agenților de poliție amenințându-i cu acte de violență și cu moartea. Întrucât bărbatul a încercat să-l lovească cu cuțitul pe unul dintre polițiști, celălalt polițist, folosind armamentul din dotare, a executat șase focuri în direcția agresorului, în zona membrelor inferioare, neavând timp necesar pentru somație în plan vertical. În urma focurilor de armă trase asupra agresorului, acesta a suferit o plagă împușcată în zona femurului piciorului drept, a căzut la pământ, iar polițiștii l-au deposedat de cuțit și l-au imobilizat”, au relatat polițiștii gălățeni, potrivit Mediafax.

La fața locului a ajuns un echipaj de ambulanță. Bărbatul rănit a fost transportat la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de amenințare și au informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor și Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, cu privire la incident.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *