Amenințare cu bombă într-un avion, deasupra României: Aterizare de urgență la Timișoara

În noaptea de joi spre vineri, Aeroportul Internațional Timișoara a fost martorul unei situații tensionate. A fost activat Planul Roșu de intervenție, după ce un avion aparținând unei companii românești și operat de o societate poloneză în regim charter a fost nevoit să aterizeze de urgență la AIT, în urma unei amenințări cu bombă la bord.

Avionul, deținut de o companie românească și având la bord 123 de pasageri și 7 membri ai echipajului, efectua un zbor charter între Wroclaw (Polonia) și Hurghada (Egipt). În timp ce se afla în spațiul aerian sârbesc, a avut loc o amenințare cu bombă, ceea ce a determinat aeronava să fie redirecționată rapid spre Timișoara. La ora 00:02, avionul a aterizat în siguranță și a fost parcat într-o zonă mai îndepărtată de terminalul aeroportuar, potrivit Opinia Timișoarei.

Pasagerii au fost evacuați rapid, iar echipe de pompieri, polițiști și lucrători ai SRI au efectuat verificări amănunțite.

Planul roșu de intervenție a fost activat. Pasagerii sunt evacuați din avion”, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

După o oră, s-a constatat că amenințarea a fost falsă, iar planul roșu a fost dezactivat. Pasagerii au fost preluați de la aeroport și cazați într-un hotel, unde au rămas peste noapte.

Echipajul aeronavei era românesc, iar căpitanul polonez.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *