Analiză MApN: România nu poate da sistemul Patriot în Ucraina

România nu poate trimite sistem Patriot de apărare antiaeriană Ucrainei – Asta arată o analiză făcută de Ministerul Apărării Naționale, care a ajuns pe surse în presa din România. Chiar dacă analiza e gata la modul oficial, ea nu va fi făcută publică decât după alegeri, susține Antena 3. Klaus Iohannis nu vrea să influențeze alegerile.

Președintele Klaus Iohannis s-a dezlănțuit! Acesta spune că România nu va trimite un sistem Patriot Ucrainei, asta până când Armata nu va decide că acest lucru e necesar și CSAT va aproba asta. „Zelenski poate să aștepte o decizie”, nu e nimic urgent spune Iohannis! „Imediat după ce experții clarifică. Să nu ne imaginăm că e o remorcă cu trei aparate. Sunt contracte făcute cu cei care au vândut sistemul. Eu nu accept ca România să rămână fără sistem de apărare antiaeriană. Dacă nu vom primi ceva la schimb, nu vom trimite!”, a spus Iohannis pe 22 mai.

Prim-ministrul Ucrainei, Denîs Anatoliovîci Şmîhal, afirmă că o victorie a Ucrainei împotriva Rusiei ar fi „victoria tuturor democraţiilor„, dar este necesar sprijinul continuu al partenerilor şi aliaţilor Kievului.

Noi acum ne reconstruim ţara şi avem nevoie să-i oprim pe ruşi din a distruge şi mai mult. Avem nevoie de sisteme Patriot şi sperăm că şi România va putea să îşi aducă o contribuţie. Aceste sisteme salvează vieţile civililor şi ajută la menţinerea unei vieţi normale de zi cu zi în Ucraina’, a declarat, joi, Şmîhal, într-un mesaj video adresat participanţilor la Black Sea and Balkans Security Forum.

El a subliniat că victoria Ucrainei în războiul cu Rusia va fi o investiţie în securitatea României.

De mai bine de doi ani noi ne apărăm ţara de agresiunea rusă, dar nu numai asta, naţiunea ucraineană apără bazele şi valorile democraţiei europene care sunt atacate de dictatorul rus. Victoria Ucrainei va fi victoria tuturor democraţiilor. Va fi cea mai mare investiţie în propria voastră securitate. Pentru a vă asigura de această victorie, este nevoie de sprijinul continuu al partenerilor şi aliaţilor noştri”, a susţinut Denîs Şmîhal.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *