Angajări în armată 2023: MApN organizează o nouă sesiune de recrutare

În România, armata se face pe bază de voluntariat, nu mia este obligatorie decât în situaţie de extremă urgenţă, astfel că MApN face recrutări pe regiuni. MApN face o nouă sesiune de recrutare până pe 10 noiembrie 2023. Cetățenii care doresc sa îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata Romaniei pot opta pentru cele 1120 de locuri de ofițeri, maiștri militari, subofițeri sau gradați și soldați, disponibile la nivel național La nivelul județului Alba, sunt disponibile 13 locuri pentru ofițeri, 1 loc pentru maiștri militari și 9 locuri pentru subofițeri.

La prezentarea pentru înscriere se va completa o cerere de înscriere iar candidații vor avea următoarele documente asupra lor:

– actul de identitate, în original si în copie;
– certificatul de naștere, original și copie;
– certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim șase luni înainte de data depunerii;
– acte de studii și/sau alte documente care atestă alte competențe dobandite în viața civilă, în original și în copie;
– permisul de conducere valabil, în original și în copie, daca este cazul;
– livretul militar, în original și în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care dețin calitatea de rezervist.

Te poţi informa și AICI!

„Înscrierile pentru cetățenii cu domiciliul in județul Alba au loc la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrul militar județean Alba situat în mun. Alba-Iulia, str. Regina Maria, nr. 6, telefon 0258.811.989. Vă așteptam alături de noi!”, se arată în anunţul MApN.

În perioada când sunt chemaţi la instrucţie, rezerviştii sunt plătiţi la fel ca un militar profesionist. De exemplu, un soldat poate ajunge cam la 1.800 de lei. Pentru restul perioadei, când stau acasă şi pot merge la serviciu, rezerviştii primesc lunar 30 la sută din solda de grad şi funcţie, ceea ce înseamnă, tot pentru un soldat, puţin peste 500 de lei.

MApN lucrează la o lege de introducere a serviciului militar pe bază de voluntariat. Tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani vor putea alege stagii de instrucţie de patru luni. La final, vor primii contravaloarea a trei salarii medii brute şi vor intra în rezerva operaţională a armatei pregătită pentru înrolare în caz de mobilizare sau război.

La prezentarea la centrul militar, cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar vor completa o cerere de înscriere și vor prezenta următoarele documente:

– actul de identitate, în original şi în copie;
– certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;
– acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie;
– permisul de conducere valabil, eliberat de către autoritățile române, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;
– livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

Printre cele mai căutate sunt poliţie militară, geniu, aviaţie sau forţe pentru operaţii speciale.

Cel mai mic salariu câştigat de un soldat este de două mii de lei şi poate ajunge până la 4.200, în funcţie de arma pe care o alege. În cazul subofiţerilor şi ofiţerilor lefurile sunt mult mai mari. Un ofiţer cu funcţie de comandă poate câştiga peste 18.000 de lei.

Iată, care sunt, cu aproximație, salariile în Armata Română:

  • soldat: minimum 2.000

maximum 4.200 lei

  • subofiţer: minimum 2284 lei

maximum 4932 lei

  • ofiţer: minimum 2733 lei

maximum 18.142 lei

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *