Angajații din penitenciare vor protesta în majoritatea unităților de detenție: „Nu ne mai oprim!”

Angajații din penitenciare vor protesta în majoritatea unităților de detenție, începând de joi, 21 martie, dacă nu li se aplică Legea salarizării unitare, anunță președintele Federației Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP), Florin Șchiopu, informează Agerpres.

În 2022, la 1 ianuarie, când ar fi trebuit să se încheie aplicarea Legii salarizării şi pentru sectorul de apărare, noi ar fi trebuit să avem salariile cu 25% mai mari. Nouă nu ne-au mai fost daţi ăia 25% (…) Dacă nu se aplică Legea salarizării, (…) declanşăm acţiuni de protest şi nu ne mai oprim”, a declarat Florin Șchiopu.

De asemenea, președintele FSSP a anunțat că mitingurile vor culmina cu refuzul muncii suplimentare după 27 martie. Totodată, angajații din penitenciare solicită și actualizarea normei de hrană și echipare. În plus de asta, președintele FSPP anunță că este nevoie de angajarea a cel puțin 7.000 de persoane. În prezent, mai multe cadre din sistemul penitenciar au concedii restante din 2022.

Protestele vor continua pentru ca Guvernul „să-și plătească datoria” pe care o are față de aceștia, atenționează Federația Polițiștilor de Penitenciare (FPP).

„Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, ne-a minţit. Cel puţin până la acest moment. În luna ianuarie ne-am întâlnit la sediul Ministerului Justiţiei cu (…) prim-ministrul Marcel Ciolacu, cu (…) viceprim-ministrul Marian Neacşu şi cu (…) ministrul Justiţiei, Alina Ştefania Gorghiu, la solicitarea organizaţiilor sindicale reprezentative din Sistemul Penitenciar din România. Solicitarea era legată de aplicarea şi pentru Sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Legii salarizării unice (L 153/2017). Ceream ca, măcar la doi ani de la aplicarea acestei legi pentru tot personalul bugetar, această lege să intre în vigoare şi pentru sistemul de apărare. În totalitate”, se arată în comunicat, potrivit sursei citate anterior.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *