ANI a sesizat Parchetul General în privința mai multor primari, pentru acte de corupție

Antal Arpad, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, afirmă că a „constatat cu stupoare că ANI a sesizat parchetul cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire a unei infracțiuni”. Edilul declară că ANI nu l-a anunțat anterior transmiterii comunicatului de presă referitor la sesizarea Parchetului General cu privire la o presupusă folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane. Antal Arpad mai spune că ANI a ignorat toate dovezile depuse în apărarea sa.

„Am aflat asta și eu din comunicatul transmis astăzi. Sesizarea făcută de ANI către Parchet nu reprezintă începerea urmării penale față de mine și nici inculparea mea, ea se bazează pe unele așa-numite „indicii”. Aștept cu nerăbdare răspunsul Parchetului ca să avem oportunitatea să clarificăm această situație. Menționez că demersul ANI a început ca urmare a unei plângeri depuse în anul 2020, în timpul campaniei electorale pentru alegerilor locale de către o persoană neidentificată care s-a folosit ilegal de identitatea unui coleg de al meu, care la rândul său a depus plângere și a declarat oficial că identitatea lui a fost folosită ilegal. Toate documentele au fost depuse de către mine în timp util la solicitarea Agenției încă la începutul acestui an. Așa cum reiese și din documentațiile trimise în urma solicitărilor făcute de ANI, eu nu am participat la luarea deciziei, nu am emis niciun act administrativ, nu am încheiat un act juridic și nu am emis o dispoziție, respectiv nu am semnat contractele în această speță. Mă surprinde decizia ANI de a nesocoti dovezile depuse și de a emite o sesizare Parchetului pe baza unei plângeri întemeiate pe furt de identitate. Sunt convins că vom reuși să clarificăm situația la nivelul Parchetului”, a declarat Antal Arpad.

Anunțul ANI

Agenția Națională de Integritate a anunțat că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire de către ANTAL ÁRPÁD ANDRÁS a infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal.

„În exercitarea atribuțiilor de serviciu, persoana evaluată a îndeplinit acte prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru sine, respectiv a încheiat contracte de prestări servicii cu o societate cu punct de lucru activ în spațiul comercial deținut anterior de către societatea în cadrul căreia acesta deține calitatea de asociat”, se arată într-un comunicat al ANI.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *