Aproape 600 de persoane care făceau obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen, localizate în România, în doar o săptămână

Aproape 600 de persoane care făceau obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen au fost localizate în România, în ultima săptămână. Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române au anunţat că în perioada 5 – 11 ianuarie, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 815 persoane, 55 de autovehicule şi 49 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Astfel, au fost localizate pe teritoriul ţării noastre 599 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. Poliţiştii români au pus în aplicare 26 de mandate europene de arestare, au depistat 86 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 241 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 15 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen”, au anunţat poliţiştii.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 32 de documente, fiind găsite 43 de autovehicule căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare. Totodată, 216 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 26 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 22 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 25 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 8 erau semnalate dispărute de către autorităţile române. De asemenea, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 17 documente şi 12 autovehicule căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *