Armata vrea să recruteze studenţi. Ofertă pentru patru ani de instrucție

Ministerul Apărării vrea să mărească armata. Studenţii ar putea merge voluntar la stagii de pregătire militară. În această situație instruirea ar putea dura patru ani şi s-ar ţine doar pe perioada vacanţelor de vară. La final, tinerii ar primi câteva zeci de mii de lei, grad militar şi un post în funcţie de pregătirea lor.

Modulele de învățământ ar urma sa aibă loc în vacantele studențești și s-ar întinde pe o durata de 3-4 ani. La finalul lor, studenții primesc grad de sublocotenent sau de maistru și vor fi trecuți în rezervă.

Cei care doresc sa îmbrățișeze o cariera militară, pot opta, apoi, pentru un alt modul de specialitate, de un an, pentru a putea fi angajați în armata.

Se poate înscrie orice tânăr, cu vârsta între 18 şi 35 de ani, indiferent de sex. Pe timpul pregătirii, statul asigură cazare gratuită, echipament militar, hrană, astistenţă medicală, medicamente şi indeminizaţie lunară, potrivit Observator.

La sfârşitul perioadei de pregătire, fiecare student primeşte trei salarii medii brute, adică aproape 20.000 de lei. Chiar şi asa, ideea nu prea le surâde tinerilor.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *