Avertismentul Marii Britanii pentru cetățeni: „Atacurile teroriste în România nu pot fi excluse!”

Guvernul Marii Britanii își avertizează populația. La secțiunea cu recomandări pentru britanicii care vizitează România, aceștia sunt sfătuiți de guvernanți să aibă grijă de pașaport, de banii și bunurile lor, pentru că „hoții pot efectua atacuri organizate în grupuri”, mai ales în București. Mai mult, guvernul britanic susține că „atacurile teroriste în România nu pot fi excluse”.

Recomandările guvernului britanic pentru cetățenii săi:

Siguranță și securitate

TerorismulExistă o amenințare ridicată de atac terorist la nivel global care afectează interesele Regatului Unit și cetățenii britanici, inclusiv din partea unor grupuri și persoane care consideră Regatul Unit și cetățenii britanici drept ținte. Fiți conștienți de împrejurimi în orice moment,

Poliția antiteroristă din Regatul Unit oferă informații și sfaturi privind siguranța în străinătate și ce trebuie să faceți în cazul unui atac terorist. Aflați cum să vă reduceți riscul de terorism în străinătate.

Terorismul în România

Atacurile teroriste în România nu pot fi excluse.

Atacurile ar putea fi nediscriminatorii, inclusiv în locuri vizitate de cetățeni străini.

Situația politică și demonstrațiile

În Ucraina vecină există o activitate militară pe scară largă. Consultați sfaturile de călătorie pentru Ucraina.

Demonstrațiile publice sunt frecvente. Marșurile și adunările sunt de cele mai multe ori pașnice și bine supravegheate, dar aveți grijă sporită în locurile aglomerate. Demonstrațiile, marșurile și adunările pot atrage violența. Monitorizați mass-media locale și urmați instrucțiunile autorităților locale.

Criminalitatea

Protejarea bunurilor dvs.

Fiți atenți la furturi mărunte în orașele mari, în special în București. Hoții folosesc tehnici de distragere a atenției și pot efectua atacuri organizate în grup. Aveți grijă de pașaport, bani și obiecte personale, în special:

– în apropierea caselor de schimb valutar și a hotelurilor

– în mijloacele de transport în comun, în special spre aeroport

– în principalele gări

– în interiorul terminalelor aeroportuare

Infractorii au copiat carduri de credit sau de debit în unele baruri și restaurante.

Dacă este posibil, folosiți seiful hotelului pentru obiectele de valoare și aveți asupra dumneavoastră o copie a pașaportului.

Legi și diferențe culturale

Sancțiuni privind drogurile ilegale

Există toleranță zero pentru infracțiunile legate de droguri. Autoritățile române tratează foarte serios toate infracțiunile legate de droguri. Dacă sunteți condamnat, trebuie să vă așteptați la o pedeapsă cu închisoarea. Din ce în ce mai multe persoane, inclusiv vizitatori străini, au fost arestate și au primit sentințe lungi pentru infracțiuni legate de droguri la festivalurile de muzică din România.

Utilizarea camerelor de luat vederi în zonele securizate

Majoritatea aeroporturilor și bazelor militare au semne care interzic fotografierea. Dacă nu sunteți sigur dacă fotografiatul este permis, cereți permisiunea.

Călători LGBT+

Relațiile homosexuale sunt legale în România. Există comunități și evenimente LGBT+ active în România, deși majoritatea persoanelor LGBT+ nu sunt deschise. Găsiți informații despre problemele LGBT+ din România și citiți mai multe sfaturi pentru călătorii LGBT+.

Riscuri de transport

Călătoria pe șosea

Dacă intenționați să conduceți în România, consultați informațiile privind condusul în străinătate și verificați regulile de circulație în ghidul RAC privind România. Ghidul enumeră regulile de conducere și alte cerințe legale de care trebuie să fiți conștient, cum ar fi

– purtarea unei truse de prim ajutor, a unui extinctor, a unui triunghi roșu de avertizare și a unei veste fluorescente

= utilizarea anvelopelor de iarnă în perioada 1 noiembrie – 1 martie

Puteți folosi un permis de conducere britanic cu fotocarte pentru a conduce în România. Dacă aveți încă un permis de conducere pe suport de hârtie, este posibil să fie necesar să îl actualizați pentru a obține un permis cu fotocarte sau să obțineți și versiunea corectă a permisului de conducere internațional (IDP).

Companiile de închirieri auto au adesea cerințe mai stricte pentru clienții lor, cum ar fi un an de experiență de conducere, vârsta minimă și deținerea unui IDP.

Verificați dacă aveți nevoie de un autocolant britanic pentru a vă conduce mașina în afara Regatului Unit.

Conducerea sub influența alcoolului este o infracțiune gravă în România. Dacă sunteți testat și se constată că aveți alcool în organism, puteți primi o amendă și posibil pedeapsa cu închisoarea.

Există, de asemenea, îndrumări privind șofatul dacă locuiți în România.

Condițiile de conducere

Condițiile de drum sunt variabile și drumurile pot fi într-o stare proastă de reparații. Standardele de conducere pot fi slabe. Feriți-vă de:

– mașini parcate în dublu rând

– persoane care frânează brusc sau deviază pentru a evita gropile

– căruțe trase de cai, animale și câini vagabonzi în zonele rurale

Accidente și avarii ale vehiculelor

Trebuie să întocmiți un raport la locul unui accident în România. Dacă vehiculul dvs. este avariat înainte de a ajunge în țară, solicitați unui vameș sau polițist român să întocmească un raport cu privire la avarie. Acest lucru vă va ajuta să evitați problemele atunci când părăsiți România.Taxe rutiere

Trebuie să plătiți o taxă de drum „rovinieta” pentru a utiliza drumurile naționale. Cumpărați o vinieta (autocolant) la punctele de frontieră și la majoritatea benzinăriilor. Dacă nu afișați autocolantul, puteți primi o amendă consistentă.

Taxiurile

Majoritatea taxiurilor din București ar trebui să afișeze prețurile pe partea laterală a vehiculului și numele companiei. Șoferii de taxi suprataxează uneori vizitatorii străini. Aplicațiile de taxi precum Uber și Bolt sunt, în general, de încredere.

Condiții meteorologice extreme și dezastre naturale

Aflați ce puteți face pentru a vă pregăti și a reacționa la fenomene meteorologice extreme și dezastre naturale.

Este posibil să primiți pe telefonul mobil alerte de la guvernul român în caz de vreme extremă, dezastru natural sau altă urgență. Acestea sunt în limbile română și engleză și trebuie să urmați instrucțiunile autorităților.

Cutremure

România se află într-o zonă activă din punct de vedere seismic, iar cutremurele au loc în mod regulat. Ultimul cutremur major a fost în 1977. Site-ul web al Agenției Federale pentru Managementul Situațiilor de Urgență din SUA oferă sfaturi despre ce trebuie să faceți înainte, în timpul și după un cutremur.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *