Banii pe care îi câștigă lunar cei de după gratii: Deținuților li se alocă 40% din salariul minim pe economie. ANP: „Stăruința în muncă aduce și recompense, precum dreptul la vizita intimă”

Deţinuţii din România au dreptul de a desfășura activități remunerate, fie în baza salariului minim prevăzut de lege, fie ca urmare a negocierii directe cu autoritățile competente. De asemenea, cei care sunt implicați în astfel de activități au oportunitatea de a beneficia de reducerea zilelor din durata pedepsei lor, facilitând astfel procesul de eliberare condiționată.

Deținuților li se alocă 40% din salariul minim pe economie sau, în cazurile în care acesta este mai mic, 40% din tariful negociat, care nu poate fi mai mic decât salariul minim.

„Pe lângă sumele de bani ce li se cuvin conform legii, persoanele custodiate beneficiază de zile câștig, zile considerate ca fiind executate pe baza muncii prestate, în vederea acordării eliberării condiționate. Totodată, stăruința în muncă este unul dintre criteriile care este avut în vedere la schimbarea regimului de executare a pedepselor în regimul imediat inferior ca, grad de severitate, la acordarea recompenselor, precum și în cazul acordarii dreptului la vizita intimă”, conform ANP.

Conform Antena 3, citat de Romaniatv, persoanele private de libertate au un program de lucru de 8 ore pe zi, timp de 40 de ore pe săptămână, cu două zile consecutive de repaus săptămânal. Persoanele condamnate pot păstra 90% din banii pe care îi câștigă în timp ce sunt în închisoare, iar 10% sunt depuși într-un cont la Trezoreria Statului, pentru a fi colectați la eliberare.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *