Brăila: Peste 50% din rezultatele pozitive făcute cu aparatele DrugTest au PICAT la IML!

Polițiștii din Brăila au testat de la începutului anului 563 de șoferi cu ajutorul a două aparate DrugTest. Dintre aceștia, 99 au fost depistați pozitiv la consumul de substanțe interzise, însă pentru 53 rezultatele au fost infirmate de analizele toxicologice, informează debraila.ro.

Unul dintre cele mai faimoase cazuri de rezultat „fals-pozitiv” la DrugTest este cel al unui brăilean de la „Braicar”, care a fost testat în timp ce lucra, anul trecut în octombrie, rezultatul indicând consumul a trei substanțe interzise.

La începutul lui 2023, șoferul în vârstă de 50 de ani, căruia i s-a reținut permisul de conducere timp de câteva luni și a fost suspect într-un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, i-a fost restituit permisul, dar și soluția de clasare de la procuror. Aparent, analizele au arătat că nu a consumat substanțe interzise.

„Dacă un conducător auto refuză testarea cu DrugTest-ul, i se spune că trebuie să meargă la sânge. Dacă merge la sânge se întocmește o lucrare generală și nu se reține permisul de conducere. Se reține doar dacă medicul, la momentul prelevării probelor biologice, constată, pentru că se face și o examinare clinică, că sunt semne evidente de consum de substanțe psihoactive. Dacă medicul constată că nu sunt semne evidente, nu se reține permisul, ci așteptăm rezultatul probelor biologice. Refuzul recoltării de probe biologice este infracțiune”, a transmis comisarul-șef Virgiliu-Bogdan Zotoi, șeful Serviciului Rutier.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *