Britanicii cer ajutor autorităților române! Predoiu trimite polițiști în UK

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, anunţă că poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate vor desfăşura o misiune de sprijin operativ a autorităţilor britanice începând cu luna martie.

Am avut recent în Marea Britanie o întâlnire cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale Împotriva Criminalităţii Organizate – NCA, în care am discutat despre politicile implementate în Regatul Unit pentru prevenirea şi combaterea traficului de droguri, cu accent pe componenta de prevenire în şcoli şi universităţi. În cadrul discuţiilor am prezentat principalele obiective pe care le-am urmărit de la preluarea mandatului, respectiv combaterea criminalităţii organizate, cu accent pe lupta împotriva drogurilor, şi a infracţiunilor asociate, respectiv a traficului de persoane”, anunţă ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, potrivit news.ro. Acesta a precizat că s-au convenit modalităţi de intensificare a schimbului de informaţii şi bune practici, sprijinirea de iniţiative comune şi consolidarea acţiunilor de eradicare a reţelelor de trafic.

„Schimbul eficient de informaţii poate contribui la prevenirea apariţiei unor ameninţări în materie de securitate. Poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate vor desfăşura o misiune de sprijin operativ a autorităţilor britanice începând cu luna martie. Acest tip de cooperare reprezintă o investiţie în capacitatea de luptă a Poliţiei Române cu crima organizată, astfel încât să menţinem un standard ridicat în ceea ce priveşte siguranţa cetăţenilor noştri”, a mai transmis ministrul.

Acesta a precizat că un alt subiect pe care l-a abordat în cadrul întrevederii a fost cel al formării profesionale şi stabilirii unui parteneriat cu Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza în scopul îmbunătăţirii capacităţii de răspuns a poliţiştilor români la provocările actuale.

Expertiza specialiştilor din cadrul Agenţiei este una recunoscută în domeniu şi, mai mult decât atât, NCA poate contribui la reuşita procesului de reformă pe care l-am iniţiat la nivelul acestei instituţii de învăţământ. Pe un plan mai general, reformarea şi modernizarea Academiei Alexandru Ioan Cuza este o investiţie în creşterea profesionalizării şi integrităţii tuturor armelor din cadrul MAI”, a mai transmis Predoiu.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *